Rejser og ture

I løbet af året vil du opleve et komme på en udenlandsrejse og en række mindre ture. Her rykker vi ud af huset og er sammen på en anden måde. Det at skifte rammerne ud og prøve andre ting af, er med til at sætte fokus på det sociale og på sammenholdet. Man vil ofte opleve at være sammen med nogen man ikke plejer at snakke med, måske dele værelse med én man ikke har snakket med før. Man får desuden et andet ansvar for hinanden og det er med til at sætte fokus på jeres sociale udvikling..

Udenlandstur

Hvert år tager vi hele skolen af sted på en udenlandsrejse sammen i løbet af foråret. De sidste par år er turen gået til New York. Vi elsker byen der aldrig sover. Vi har oplevet, at vi lærer en masse omkring kultur, USA, storbyer og så får vi en helt masse indtryk. I New York har vi forskellige aktiviteter så man kommer godt igennem byen. Du skal ud på tur med din kontaktgruppe, der er linjedage, en engelsk fagdag og så er der valgmuligheder i forhold til forskellige ture, så du kan få set det af byen, du brænder for. Vores mål er, at du på vores tur til New York lærer at gebærde dig på ture, at du får en forståelse at et andet land og at du kommer til at opleve noget, du ikke selv ville have oplevet på egen hånd.
Planen er at vi fortsat i 20/21 tager til New York, men hvad vi gør derefter ved vi endnu ikke, det kan være vi tager langt væk, det kan være vi tager to kortere rejser.

udlandsrejse

Introtur

Udover vores store tur til New York har vi som regel en tur i september, der går til et sted i Danmark, hvor vi bryder skemaet op og fokusere på nærvær og efterskoleliv. De sidste par år, er turen gået til Bøsøre Strand Feriepark, hvor vi har boet i små hytter sammen og hvor man selv står for at lave mad sammen med dem man bor med. Her har vi badet, spillet minigolf, lavet bål, hygget og lavet andre aktiviteter.

 

Hvad der ellers er af ture ud af huset er forskelligt fra år til år, ofte er linjerne af sted på mindre ture, der giver mening for lige netop den linje og der kan være dagsture ud af huset til forskellige arrangementer.