Dans

Danselinjen er for dig som har interessen og lysten til at prøve kræfter med dans. Hvad end du er rutineret eller nybegynder, vil vi kunne udfordre dig med nye stilarter og perspektiver på dans.

På danselinjen vil vi give dig en solid dansefaglig base, udvikle dit koreografiske potentiale samt udvide din viden omkring dans – både kropsligt og teoretisk.
Dansestilene på skolen vil være et spændende udpluk af forskellige stilarter fra bl.a. Hip Hop, Girly Style, Moderne og Contemporary til de mere eksperimenterende og fusionerede stilarter, hvor vi mikser lidt af det hele.

I timerne arbejder vi med koreografier og produktioner, både færdigt materiale, men også hvor du selv er med til at koreografere.

 

 

Udgangspunktet​

Udgangspunktet på danselinjen er netop at give dig redskaber til at udvikle dit kreative potentiale til selv at skabe og koreografere bevægelse og dans.
Træningen vil veksle mellem lærerstyret teknisk grundtræning i et udvalg af dansestile og lektioner, hvor der sammen improviseres og eksperimenteres med bevægelsesmuligheder og kropslige udtryk.
For at underbygge din styrke, smidighed og kropsbevidsthed, vil styrketræning og yoga indgå som en del af opvarmning og/eller afspænding.
I løbet af året vil vi have forskellige visninger og forestillinger både på og udenfor skolen.
Du har dit linjefag i 4 gange 90 minutters undervisning om ugen. Og der vil indgå hele linjedage i løbet af året. Vi tager desuden også ud og se forestillinger, og I vil prøve at blive undervist af andre undervisere

Vi arbejder med, at...

 

• Udforske forskellige dansestilarter og bevægelsesformer
• Opøve en danseteknisk base med balance, styrketræning og smidighed i fokus
• Opøve evnen til at arbejde og tænke kreativt med koreografi gennem improvisation og udforskning af grænser og kroppens bevægelsesmuligheder.
• Opøve en teoretisk forståelse for kriterierne for god koreografi gennem komposition og musikforståelse
• Lave opvisninger og forestillinger undervejs i forløbet


Du kan se danselinjens instagramprofil her.

Denne hjemmeside benytter cookies for at sikre den bedste oplevelse.