Historie

I 1956 blev det, der i dag er Svendborg Efterskole, oprettet af Birte og Jakob Andersen under navnet Rantzausminde Efterskole. Omdrejningspunktet dengang som nu var et demokratisk skoleliv. Da skolen fyldte 50 år i 2006, blev den demokratiske profil komplementeret med kommunikation og medier. Samtidig blev det besluttet, at undervisningen skulle foregå på lige vilkår for alle. Blandt andet derfor får eleverne stillet en Macbook Air til rådighed.

I 2014 flyttede skolen fra bygningerne i Rantzausminde til de gamle SID-kursusbygninger i Christiansminde i den østlige del af Svendborg, tæt på skov, by og byens bedste badestrand. I 2015 udvidede skolen med en sportsafdeling og blev dermed en demokratisk medie- og sportsefterskole.

I løbet af 2018 og 2019 har vi arbejdet med værdierne på stedet og er kommet frem til tre nye værdi-ord: Medansvar, dialog og mangfoldighed. Disse og vores nye navn “Svendborg Efterskole” blev vedtaget ved generalforsamlingen i foråret 2019.

Fra efteråret 2020 udbyder vi en projektorienteret 10. klasse med overskriften “Verdensmålsklassen” og endnu en linje; “Esport og teknologi” og har dermed 8 linjer, der sammen udgør vores profil: Sport – Medier – Samfund.