ACT: Prøvefri 10. klasse

Projektklasse uden prøver

Ønsker du et alternativt år i 10. klasse? Har du lyst at skabe noget og gøre noget fremfor bare at tale om det? Brænder du for noget, og kunne du tænke dig at lære at omsætte dine idéer til noget konkret?

På Svendborg Efterskole tilbyder vi en prøvefri 10. klasse, som vi har valgt at kalde ACT. Her skifter vi matematik, dansk og engelsk ud med projektbaseret undervisning med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.

Det betyder, at dit skema i høj grad vil blive fyldt af de alternative fag ‘Viden om’, ‘Værktøjer’, ‘Studieområder’ og ‘Projekter’ (se mere her). Du vil lære, hvordan man arbejder i et projektforløb fra start til slut og forholder sig til proces, delmål, at kunne navigere i kaos og skabe overblik. Undervisningen vil tage udgangspunkt i FN’s verdensmål samt elevernes interesser, og du vil være med til at forme og udvikle indholdet.

Foruden projektfagene kommer du til at have linjefag, valgfag m.m. – selvfølgelig sammen med de øvrige elever, så du også er en del af det store efterskolefællesskab.

Herunder (eller til højre på computer) kan du se en kort introduktion til ACT. Derudover har vi optaget et online informationsmøde, som kan ses her.

Hvis du vælger ACT, forventer vi, at du har lyst til at engagere dig i undervisningen, og vi forventer, at du vil byde ind med idéer og forslag.

Det får du med

Et år i projektklassen vil give dig kompetencer indenfor projektstyret arbejde og i at arbejde tværfagligt, ligesom du vil prøve kræfter med at samarbejde med eksterne partnere. Det vil træne dit overblik og give dig redskaberne til at sætte handling bag dine ord og idéer – og så bliver vi sammen klogere på verden.

Du får ikke et FP10 bevis ved udgangen af året, men i stedet en projektudtalelse og et efterskolebevis.