Linje

Adventure

Adventure linjen
Graphic element
Graphic element
Graphic element

Et år med fart, spænding og udfordringer

Kunne du tænke dig et år fyldt med udfordringer, spænding og fart i den indbydende sydfynske natur, hvor mountain­bike­sporene starter lige udenfor døren og hvor havet kun ligger et stenkast væk? Vi arbejder med at flytte dine fysiske og mentale grænser, udforsker forskellige discipliner samtidig med at du lærer, hvad det vil sige at være en holdspiller.

Samarbejde

På adventurelinjen er det at kunne samarbejde i en gruppe et vigtigt element. Derfor arbejder vi med at skabe tillid og respekt til hinanden samt på at udvikle den enkeltes styrker.

Vi arbejder via dialog på at skabe forståelse for det medansvar hver enkelt har for at få skabt et godt år for hele gruppen, og for den mangfoldighed der er på linjen.

Aktiviteterne og træningen foregår naturligvis oftest udendørs, hvor vi oplever årstidernes skiften og tilpasser os vejret. Du kommer også til at lære om at opholde dig i naturen på de ture vi har i løbet af året, hvor bl.a. basislejrliv med overnatning i lavvu eller shelter, bål og madlavning indgår.

Aktiviteterne vil være alt fra adrenalin-udløsende med høj puls til præget af ro, fordybelse og koncentration samt udfordre koordinationen og balancen.

Aktiviteterne og træningen foregår naturligvis oftest udendørs, hvor vi oplever årstidernes skiften og tilpasser os vejret. Du kommer selvfølgelig også til at lære om at opholde dig i naturen på nogle af de ture henover året, hvor bl.a. basislejrliv med overnatning, bål og madlavning indgår.

Der vil være en vekslen mellem aktiviteter præget af ro, fordybelse, koordination, koncentration, balance, spænding, høj puls og adrenalinsus.

Oplev skolen

Aktiviteter der indgår på linjen

 • Mountainbike
 • Orientering
 • Klatring
 • Havkajak
 • Skydning med bue og pil samt luftgevær og pistol
 • Teambuilding
 • Grundtræning der øger din kondition og styrke samt mindfulness
 • Viden om kroppen: Fysiologi, anatomi, ernæring, idrætspsykologi og skadesforebyggelse
 • Ture: Kan foregå i lokalområdet, rundt om i Danmark eller i vores nabolande. Det kunne f.eks. være kanotur, kajaktur, vandretur eller en kombination af disse
 • Derudover kan der opstå mulighed for forskellige andre ting, f.eks. Stand Up Paddle, svømning, snorkling m.m.

Deltagelse i løb og stævner

Vi deltager i forskellige stævner og konkurrencer i løbet af året, det kan f.eks. være adventurerace, mountainbikeløb, orienteringsløb, duathlon o.lign. Ambitionsniveauet bestemmer du – det vigtigste vil dog altid være den gode oplevelse og samarbejdet med dine holdkammerater.

Hvad skal du medbringe

 • Cykelhjelm
 • Løbesko
 • Sportstøj
Adventure MTB

Ses vi?

Adventurelinjen er altså for dig der kan lide at bruge din krop, som synes det er spændende at udfordre dine grænser og som samtidig holder af fællesskabet og udendørslivet (også når det regner 😉

– vi glæder os til at se DIG!

– Mountainbike

– Orientering

– Klatring

– Havkajak

– Teambuilding

– Grundtræning der øger din kondition og styrke

– Åndedrætsteknik/svømning

– Viden om kroppen: Fysiologi, anatomi, ernæring, idrætspsykologi og skadesforebyggelse

– Ture: Oplevelses- og overlevelsesture i lokalområdet, rundt om i Danmark og i vores nabolande. Det kunne f.eks. være kanotur, kajaktur, vandretur, skitur…

– Aktiviteter der er mulighed for kan indgå i begrænset omfang: Stand Up Paddle, skydning, snorkling…

Vi deltager i forskellige stævner og konkurrencer i løbet af året, f.eks. adventure race, mtb løb, orienteringsløb og duathlon. Ambitionsniveauet bestemmer du – det vigtigste vil dog altid være den gode oplevelse og samarbejdet med dine holdkammerater.

– Cykelhjelm

– Løbesko

– Sportstøj

Hvis du ikke i forvejen har en mountainbike, vil skolen stille en til rådighed.

SES VI?

Adventurelinjen er altså for dig der kan lide at bruge din krop, som stræber efter at udfordre dine grænser og som samtidig holder af fællesskabet og udendørslivet (også når det regner;-)

– vi glæder os til at se DIG!

Journalist linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Journalist

På JOURNALIST lærer du at formidle den personlige fortælling eller breaking news gennem skrift, lyd eller billeder. Du får lov at udvikle dine evner med både kamera, mikrofon og pen, når vi sammen udforsker de redskaber, man gør brug af som journalist.

Læs mere om Journalist-linjen.

Film linjen
Afspil video om Film linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Film

På FILM får du mulighed for at fortælle den historie du brænder for. Du vil i løbet at året blive præsenteret for forskellige fortælletekniker og medier. Drømmer du om at arbejde indenfor medie/film brancen? så har du her en mulighed for eksperimentere og dygtiggøre dig.

Læs mere om Film-linjen.

Adventure linjen
Afspil video om Adventure linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Adventure

På ADVENTURE samles de elever, der vil have et år fyldt med udfordring, fart og spænding i den indbydende sydfynske natur, hvor mountainbikesporene starter lige udenfor døren og hvor havet kun ligger et stenkast væk? Der vil være en vekslen mellem aktiviteter præget af ro, fordybelse, koordination, koncentration, balance, spænding, høj puls og adrenalinsus.

Læs mere om Adventure-linjen.

Basket linje
Afspil video om Basket linje
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Basketball

På BASKETBALL samles både erfarne og nye spillere. For nogle er basketball en mærkelig sport med en kurv i hver ende, for andre er det om lækre driblinger og højtflyvende dunk. For os på Svendborg Efterskole er det en livsstil!

Læs mere om Basketball-linjen.

Foto linjen
Afspil video om Foto linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Foto

På FOTO vil du opdage at fotografi er så meget mere, end at kunne tage skarpe billeder. Det er en helt anden måde at se verden på. På fotolinjen skal vi ikke bare lære at fange øjeblikke med kameraet, men også at skabe dem selv. Vi skal lege med lyset og skabe forskellige visuelle udtryk.

Læs mere om Foto-linjen.

Verdensborger linjen
Afspil video om Verdensborger linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Verdens­borger

På VERDENSBORGER kan du blive en stærk kommunikator i samfundet – med de mest moderne virkemidler. Du kan starte en løbebane inden for politisk aktivisme, ngo-verdenen, pr., reklame, kommunikation, politik – eller bare fordi elsker at debattere og afprøve dine holdninger i dialog med andre.

Læs mere om Verdensborger-linjen.

Dans linjen
Afspil video om Dans linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Dans

På DANS  vil vi give dig en solid dansefaglig base, udvikle dit koreografiske potentiale samt udvide din viden omkring dans – både kropsligt og teoretisk. Dansestilene på skolen vil være et spændende udpluk af forskellige stilarter fra bl.a. Hip Hop, Girly Style, Moderne og Contemporary til de mere eksperimenterende og fusionerede stilarter, hvor vi mikser lidt af det hele.

Læs mere om Danse-linjen.

Amerikansk fodbold
Afspil video om Amerikansk fodbold
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Ameri­kansk fodbold

På AMERIKANSK FODBOLD træner du mere end bare et spil. Det lærer dig værdifulde kompetencer, som du bærer med dig i andre aspekter af deres liv. Værdier som teamwork, disciplin, udholdenhed, målsætning, håndtering af succes og fiasko er nødvendige og naturligt implementeret i amerikansk fodbold.

Læs mere om Amerikansk Fodbold-linje.

| | | | | | |