Linje

Amerikansk fodbold

Graphic element
Graphic element
Graphic element

Amerikansk fodbold på Svendborg Efterskole er mere end bare et spil. Det lærer spillerne værdifulde kompetencer, som de bærer med sig i andre aspekter af deres liv. Værdier som teamwork, disciplin, udholdenhed, målsætning, håndtering af succes og fiasko er nødvendige og naturligt implementeret i amerikansk fodbold.

Undersøgelser har vist, at undervisning af disse værdier til unge mennesker, har en positiv effekt på deres fysiologiske og sociale udvikling. Målet med det amerikanske fodboldprogram ved Svendborg Efterskole er at udvikle eleven ud fra et helhedsorienteret menneskesyn med fokus på fem principper for amerikansk fodbold: teoretisk, teknisk, fysisk, socialt og mentalt. Om du er nybegynder eller erfaren er underordnet, men du skal have lyst til at træne 4-5 gange om ugen.

Varieret træning

Træningen vil være varieret, så du får mulighed for at udvikle dig. Vi arbejder med:

 • Teknisk træning
 • Taktisk træning
 • Fysisk træning

Vi tilrettelægger træningen så den enkelte spiller udfordres på sit niveau, og samtidigt bliver en vigtig del af holdet.

Teamwork, disciplin, udholdenhed, målsætning, håndtering af succes og fiasko

Oplev skolen

YDERLIGERE FEATURES I SE’S AMERIKANSKE FODBOLDPROGRAM

 • Eleverne vil have mulighed for at deltage i seminarer og workshops, der afholdes i samarbejde med tidligere og nuværende trænere, spillere og trænere fra både ind-og udland.
 • Eleverne vil træne med den lokale amerikanske fodboldklub Svendborg Admirals.
 • Eleverne vil spille i DAFF turneringer, venskabskampe og træningskampe med lokale klubber

DESI OVERDAL BARBOUR
Desi har over 30 års spiller- og trænererfaring, og flyttede i sommeren 2018 fra Californien til Svendborg, hvor han bor med sin familie.

Erfaring:

 • Leland High School (San Jose, California)
 • Whitehaven High School (Memphis, Tennessee)
 • San Jose City College (San Jose, California
 • University of California (Davis, California)
 • Redwood City 49ers (Semi-Pro)
 • Peoria Pirates (Arena League 2)
 • Kronborg Knights (DAFF)
 • Søllerød Gold Diggers (DAFF)
 • Copenhagen Towers (DAFF)

De fem principper vil være

Teoretisk: 
Grundlæggende regler, historie, sportens sociale indflydelse, spillernes positioner, de rette internationale termer, der bruges verden over.

Socialt: 
Teamwork, fair play, konfliktløsning, lederskabsudvikling, opbygning af selvværd.

Fysisk: 
Styrke og powertræning, bænk, squat og power cleans med individuelle træningsplaner og mål. Vægtrumsetikette, hastighed og agilitytræning (sprintteknik, fodarbejde), kondition, korrekt opvarmning, restitution, crossfit-træning, kropsbalance og bevidsthed.

Teknisk/taktisk: 
Sikre korrekte tacklingsteknikker, pass route running, ball handling and ball carrying, blocking schemes, run plays, defensive fronts, defensive coverages, defensive stunts and blitzes. Forberedelse til træning og kamp.

Mentalt: 
Selvdisciplin, at balancere skole og sport, bevidsthed om egne evner og begrænsninger, udvikling af præstationer gennem meditation, at finde modet til at prøve uden frygt for at fejle, tillid til egne evner og tillid til holdkammerater, håndtering af succes og nederlag.

Journalist linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Journalist

På JOURNALIST lærer du at formidle den personlige fortælling eller breaking news gennem skrift, lyd eller billeder. Du får lov at udvikle dine evner med både kamera, mikrofon og pen, når vi sammen udforsker de redskaber, man gør brug af som journalist.

Læs mere om Journalist-linjen.

Film linjen
Afspil video om Film linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Film

På FILM får du mulighed for at fortælle den historie du brænder for. Du vil i løbet at året blive præsenteret for forskellige fortælletekniker og medier. Drømmer du om at arbejde indenfor medie/film brancen? så har du her en mulighed for eksperimentere og dygtiggøre dig.

Læs mere om Film-linjen.

Adventure linjen
Afspil video om Adventure linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Adventure

På ADVENTURE samles de elever, der vil have et år fyldt med udfordring, fart og spænding i den indbydende sydfynske natur, hvor mountainbikesporene starter lige udenfor døren og hvor havet kun ligger et stenkast væk? Der vil være en vekslen mellem aktiviteter præget af ro, fordybelse, koordination, koncentration, balance, spænding, høj puls og adrenalinsus.

Læs mere om Adventure-linjen.

Basket linje
Afspil video om Basket linje
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Basketball

På BASKETBALL samles både erfarne og nye spillere. For nogle er basketball en mærkelig sport med en kurv i hver ende, for andre er det om lækre driblinger og højtflyvende dunk. For os på Svendborg Efterskole er det en livsstil!

Læs mere om Basketball-linjen.

Foto linjen
Afspil video om Foto linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Foto

På FOTO vil du opdage at fotografi er så meget mere, end at kunne tage skarpe billeder. Det er en helt anden måde at se verden på. På fotolinjen skal vi ikke bare lære at fange øjeblikke med kameraet, men også at skabe dem selv. Vi skal lege med lyset og skabe forskellige visuelle udtryk.

Læs mere om Foto-linjen.

Verdensborger linjen
Afspil video om Verdensborger linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Verdens­borger

På VERDENSBORGER kan du blive en stærk kommunikator i samfundet – med de mest moderne virkemidler. Du kan starte en løbebane inden for politisk aktivisme, ngo-verdenen, pr., reklame, kommunikation, politik – eller bare fordi elsker at debattere og afprøve dine holdninger i dialog med andre.

Læs mere om Verdensborger-linjen.

Dans linjen
Afspil video om Dans linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Dans

På DANS  vil vi give dig en solid dansefaglig base, udvikle dit koreografiske potentiale samt udvide din viden omkring dans – både kropsligt og teoretisk. Dansestilene på skolen vil være et spændende udpluk af forskellige stilarter fra bl.a. Hip Hop, Girly Style, Moderne og Contemporary til de mere eksperimenterende og fusionerede stilarter, hvor vi mikser lidt af det hele.

Læs mere om Danse-linjen.

Amerikansk fodbold
Afspil video om Amerikansk fodbold
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Ameri­kansk fodbold

På AMERIKANSK FODBOLD træner du mere end bare et spil. Det lærer dig værdifulde kompetencer, som du bærer med dig i andre aspekter af deres liv. Værdier som teamwork, disciplin, udholdenhed, målsætning, håndtering af succes og fiasko er nødvendige og naturligt implementeret i amerikansk fodbold.

Læs mere om Amerikansk Fodbold-linje.

| | | | | | |