Linje

Journalist

Journalist
Thumb graphic
Thumb graphic
20201209104355_IMG_7524
Thumb graphic

fra flad fakta til levende fortælling

Linjen Journalist er for dig, som har lyst til at fortælle den gode historie og et ønske om at udfordre dig selv. Det er en linje for dig, der får et sus i maven af at formidle en personlig fortælling eller breaking news gennem skrift, lyd eller billeder. Følelsen vil være ens for alle, uanset om man er nybegynder eller øvet. På Journalist er der plads til alle.

Et år på journalistlinjen bringer meget med sig. Du vil ikke blot opleve et interessefællesskab – du vil også opleve en fælles udvikling, da vi på linjen arbejder med journalistiske projekter hele skoleåret.

Du får lov at udvikle dine evner med både kamera, mikrofon og pen, når vi sammen udforsker de redskaber, man gør brug af som journalist. Du vil også lære de teknikker, man gør brug af i journalistikkens verden, herunder research, kildekritik, interviewteknikker og grafisk fremstilling.

FORMÅLET MED LINJEN ER AT OPNÅ EN GRUNDLÆGGENDE FORSTÅELSE FOR JOURNALISTIKKEN INDEN FOR: YTRINGSFRIHED (LOV & PRAKSIS), PRESSEETIK, JOURNALISTISKE TEKNIKKER, SOME, RESEARCH, FORMIDLING OG FORSKELLIGE JOURNALISTISKE GENRER.

ELEVERNE SKAL BRUGE DISSE FORSTÅELSER OG REDSKABER I PROJEKTORIENTERET ARBEJDE PÅ TVÆRS AF FORSKELLIGE TEMATIKKER.

SAMARBEJDE

Det lyder lidt som en kliché, men sandheden er, at en journalist har brug for hjælp til sin formidling. Altid. Vi skal derfor være eksperter i at samarbejde på linjen – om enhver historie. Vi skal ligeledes have et samarbejde med vores andre linjer FOTO, FILM & VERDENSBORGER. Vi kan hjælpe dem, og de kan hjælpe os med alt fra nye perspektiver på verden til det helt rigtige billede til artiklen eller udsendelsen. Forskelligheden og mangfoldigheden på linjen og på hele skolen udnytter vi fuldt ud. 

Oplev skolen

en verden fuld af historier – et år fuld af muligheder

Hvad driver din interesse? Hvad elsker du at snakke om? Hvad fanger dit blik i strømmen af informationer? Politik? Mennesker? En særlig skæbne? Fremtiden? Fortiden? Uretfærdighed? Vi sætter rammerne, men indholdet drives af DINE interesser. Vi finder i fællesskab de historier, vi ønsker at arbejde med i løbet af året, og vi folder historierne ud sammen. 

Der er dog vigtige nedslagspunkter i løbet af året – noget, vi bare SKAL opleve. Vi tager bl.a. på Ungdommens Folkemøde med vores søsterlinje ‘VERDENSBORGER’, vi besøger en mediekoncern, vi tager på linjetur til et land, hvor ytringsfriheden for alvor er truet, og vi tager en tur til det store Folkemøde på Bornholm. 

den ægte vare

Det er lidt fladt at være journalist, hvis ikke man har de rigtige remedier. På JOURNALIST har du adgang til Office-pakken (Word m.fl.) og Adobes programmer (InDesign, Photoshop osv.), som er installeret på din helt nye MacBook Air. Desuden vil du have adgang til studie, kameraer, diktafoner m.m. 

Vil du have en plads på redaktionen?

Journalist linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Journalist

På JOURNALIST lærer du at formidle den personlige fortælling eller breaking news gennem skrift, lyd eller billeder. Du får lov at udvikle dine evner med både kamera, mikrofon og pen, når vi sammen udforsker de redskaber, man gør brug af som journalist.

Læs mere om Journalist-linjen.

Film linjen
Afspil video om Film linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Film

På FILM får du mulighed for at fortælle den historie du brænder for. Du vil i løbet at året blive præsenteret for forskellige fortælletekniker og medier. Drømmer du om at arbejde indenfor medie/film brancen? så har du her en mulighed for eksperimentere og dygtiggøre dig.

Læs mere om Film-linjen.

Adventure linjen
Afspil video om Adventure linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Adventure

På ADVENTURE samles de elever, der vil have et år fyldt med udfordring, fart og spænding i den indbydende sydfynske natur, hvor mountainbikesporene starter lige udenfor døren og hvor havet kun ligger et stenkast væk? Der vil være en vekslen mellem aktiviteter præget af ro, fordybelse, koordination, koncentration, balance, spænding, høj puls og adrenalinsus.

Læs mere om Adventure-linjen.

Basket linje
Afspil video om Basket linje
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Basketball

På BASKETBALL samles både erfarne og nye spillere. For nogle er basketball en mærkelig sport med en kurv i hver ende, for andre er det om lækre driblinger og højtflyvende dunk. For os på Svendborg Efterskole er det en livsstil!

Læs mere om Basketball-linjen.

Foto linjen
Afspil video om Foto linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Foto

På FOTO vil du opdage at fotografi er så meget mere, end at kunne tage skarpe billeder. Det er en helt anden måde at se verden på. På fotolinjen skal vi ikke bare lære at fange øjeblikke med kameraet, men også at skabe dem selv. Vi skal lege med lyset og skabe forskellige visuelle udtryk.

Læs mere om Foto-linjen.

Verdensborger linjen
Afspil video om Verdensborger linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Verdens­borger

På VERDENSBORGER kan du blive en stærk kommunikator i samfundet – med de mest moderne virkemidler. Du kan starte en løbebane inden for politisk aktivisme, ngo-verdenen, pr., reklame, kommunikation, politik – eller bare fordi elsker at debattere og afprøve dine holdninger i dialog med andre.

Læs mere om Verdensborger-linjen.

Dans linjen
Afspil video om Dans linjen
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Dans

På DANS  vil vi give dig en solid dansefaglig base, udvikle dit koreografiske potentiale samt udvide din viden omkring dans – både kropsligt og teoretisk. Dansestilene på skolen vil være et spændende udpluk af forskellige stilarter fra bl.a. Hip Hop, Girly Style, Moderne og Contemporary til de mere eksperimenterende og fusionerede stilarter, hvor vi mikser lidt af det hele.

Læs mere om Danse-linjen.

Amerikansk fodbold
Afspil video om Amerikansk fodbold
Graphic element

Tjek vores andre linjer

Ameri­kansk fodbold

På AMERIKANSK FODBOLD træner du mere end bare et spil. Det lærer dig værdifulde kompetencer, som du bærer med dig i andre aspekter af deres liv. Værdier som teamwork, disciplin, udholdenhed, målsætning, håndtering af succes og fiasko er nødvendige og naturligt implementeret i amerikansk fodbold.

Læs mere om Amerikansk Fodbold-linje.

| | | | | | |