Fællesskabet

Fællesskab på Svendborg Efterskole

På Svendborg Efterskole vægter vi fællesskabet højt. Fællesskab betyder for os, at vi inkluderer hinanden i det vi er sammen om, og at der er plads til forskelligheder. Fællesskab er noget, der opstår over tid, når vi er sammen om forskellige ting. Fællesskab generelt, på linjen, i klasserne, på værelser.

Kontaktgruppen

På Svendborg Efterskole er du i en kontaktgruppe med ni til 11 andre elever og én lærer hele året. Kontaktlæreren står for kontakt mellem skole og hjem og er din primære kontaktperson på skolen.

Forventninger til dit efterskoleår

• “At gå på efterskole var det bedste år i mit liv.”
  • “De venner, jeg har fået på efterskole, er venner for livet.”
 Der bliver sagt meget godt om et efterskoleår, og der sker helt fantastisk meget på et efterskoleår. Mange, der har gået på efterskole, fortæller positivt om det, og som noget, der har påvirket dem meget.

Et efterskoleophold er dog mere end fede oplevelser med jævnaldrende. Et efterskoleophold er også fedt, fordi det er intenst, fordi man står på egne ben, fordi man skal håndtere konflikter uden mor og far i baghånden, og fordi man derigennem lærer helt utrolig meget – og så er det også fedt, fordi man kommer så utrolig tæt på så mange mennesker, når man bor sammen.

Vi har forventninger til dig, når du kommer til os og det handler i høj grad om at du skal tage medansvar for dig selv og dine kammerater. Vi forventer, at du kommer og snakker med os, og vi forventer, at du viser rummelighed i forhold til de forskelligheder, du støder på.

Vi regner også med, at du har forventninger til os. Dem vil vi gerne høre.