Årets gang

Årets gang på Svendborg Efterskole

Vi starter skoleåret i august måned med en introuge, hvor vi lærer hinanden at kende. Derefter har vi en række almindelige undervisningsuger, krydret med nogle linjedage. Vi tager ofte på en hyttetur omkring september, hvor vi prøver at blande jer, så I kommer sammen med nogle, I ikke har snakket så meget med endnu. I løbet af efteråret har vi som regel en uge, hvor vi laver noget anderledes, det kan være en medie-/sportsuge, en revy, en musikteaterforestilling eller noget andet, det vigtige er, at vi er sammen om at lave noget. Hen mod december er der OSO (Obligatorisk Selvvalgt Opgave) og brobygning for 10. klasse og projektuge for 9. klasse, ellers bruger vi december på at hygge os, se julekalender, klippe-klistre og spise køkkenets lækre julebag.

I det nye år er der, foruden den almindelige undervisning, nogle anderledes dage eller en uge, f.eks. kursusdage, hvor du er med til at vælge, hvad man kan fordybe sig i over et par dage. Hvis der er interesse for det, bliver vi gerne oppe os ser Super Bowl og Oscar-nat. I løbet af foråret er det endelig tid til vores udlandstur, der igen i år går til New York. I maj måned er der skriftlige prøver, og i juni kommer de mundtlige, inden vi går ind i den sidste uge, hvor vi hygger os sammen og snakker om, hvor hurtigt året er gået. Året rummer også mange andre oplevelser og begivenheder, du selv kan være med til at planlægge og arrangere, det kan være alt fra Halloween, fastelavn, et bryllupsarrangement, en høvdingeboldturnering, døgner – vær vågen i 24 timer – til nissevenner, bagedyst og meget mere.

Kommer I med idéer, så bakker vi op omkring det.